Ontmoeting

De TAALBUS is een interculturele les- en ontmoetingsbus waar anderstaligen en Nederlandstaligen de kans krijgen om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten. Voor anderstaligen is het de gelegenheid om Nederlands te oefenen.

Voor Nederlandstaligen is het een manier om met andere culturen in contact te komen en onze taal te delen met hen die graag goed Nederlands zouden willen leren spreken. Zowel voor hulpvrager als hulpgever kunnen er grenzen worden verlegd.Lessen

In de TAALBUS worden de lessen in de Nederlandse taal gegeven door docent-vrijwilligers. Zij zijn gediplomeerde docenten Nederlands die op vrijwillige basis hun kennis willen delen met anderstaligen.

In overleg met de cursist wordt een plan van aanpak gemaakt, gebaseerd op de doelstelling van de cursist. Voor de een is dat het zich kunnen redden in onze samenleving en het vinden van werk; voor de ander een beter kunnen converseren, terwijl een derde zich wil voorbereiden op een van de Staatsexamens Nederlands.


Thuis kan verder worden geoefend op de site van de TAALBUS en op een

speciale e-learningsite.Stichting

We zijn bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als een stichting zonder winstoogmerk.Samenwerking met andere organisaties


BREDATAAL is een samenwerkingsverband van een groot aantal vrijwilligersorganisaties en niet-commerciële instellingen die zich ten doel stellen de ontwikkeling van de Nederlandse taal te bevorderen onder anderstaligen in Breda. Klik hier om naar BREDATAAL.INFO te gaan.

Welkom bij TAALBUS.nl

Standplaats


Breda, Belgiëplein

elke donderdag van 13:00 – 16:00 uur


Zevenbergen, Westrand (Westrand)

elke woensdag van 9:30 – 12:30


Etten-Leur, Concordialaan (Lage Banken)

elke dinsdag van 9:00 – 12:00 uur

(elke woensdag van 19:30–21:00 uur op het Taalbusplein)

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle activiteiten van de TAALBUS stopgezet. Het is niet mogelijk om in de bus 1,5 meter afstand te houden.

De cursisten zijn geïnformeerd over het beëindigen van de lessen.